Seyong a.k.a Beth
Monday, July 9, 2012 | 8:34 PM | 4 comment


Assalamualaikum and annyeonghaseyo ~ *lambai tangan* -bows-  sape tak jawab salam dosa ... salam satu dunia .. holla holla ! hahaha ... :P tetibe harinie jadi hyper sangat ! -.- wokay-okay .. entry kali ni nisa nak cerita pasal Seyong my lovely chingu ! :D mesti korang tertanye-tanye kan sape Seyong ni ? :D: kalau nisa kate Seyong - Myname percaye ? mestilah tak caye .. title pun dah tulis Seyong a.k.a Beth .. poda ! -_-

nisa ingat lagi  first day nisa masuk sekolah kat sini memang ohsem ! time tu nisa rase nak nangis + gementar + tak nak gi sekolah .. senang kate , perasaan nisa tak tentu arah ..  ohmaii ..  tak tahu sebab ape . maybe sebab dorng omputih kot  maybe sebab bestie and kawan nisa dh takde .. huhu .. tapi takpe itu cerite lame , sekarang meh kite bukak cerite baru pulak .. ape yang penting sekarang nisa tengah menikmati cuti 2 bulan sebab summer holidays . wohooo ~ please be jealous with me ! hahaha :P memang best sebab nisa gi sekolah 2 bulan pastu cuti 2 bulan .. daebak !


anyways ,  harini nisa nak cite pasal kawan-kawan nisa kat sekolah ..eleh ,  kawan takde ade hati nak cite pasal kawan-kawan kat sekolah . pftt .. -.- okay-2 .. meh kite sambong balik cite ! :D bile dah gi sekolah selame dua bulan , mestilah dah dapat kawan baru kan ? yang dapat kawan selame dua bulan tu korang lah nisa tak .. hahaha .. :P  nisa kalau nak buat kawan baru ni susah sikit .. ngan orang melayu senang jeh ngan omputih susah sikit . mestilah susah sebab bahase berbeza ! nisa ni bukan lah pro sangat dalam english . cume gituh-2 jeh .. sebenarnye broken english .. hohoho ..

so , selame due bulan sekolah kat sini , nisa dapatlah kawan daripada korea .. nama dia Seyong Hwang a.k.a Beth ..  kat sekolah orang selalu panggil dia Beth sebab dorang tak reti nak sebut Seyong .. so , first time jumpe dia nisa terkejut sebab dia ade rupe orang korea .. time tu nisa tak tahu pulak ade orang korea dalam class nisa .. so nisa buat "B" jelah sampai lah english class start .. time tu barulah nisa tahu dia orang korea sebab Mrs.Hoeve (nisa punye english teacher) cerite lah pasal Seyong nih dari A to Z .. bile dah dapat tahu , nisa pun macam " ohh .. orang korea rupenye .. nak jadi kawan dia boleh tak ? hahaha :P "

this is Seyong . nisa tangkap gambar ni time kiteorang pergi Val-Cartier 
dia cantik kan ? :D adik dia pun comel ..  dahlah pandai and friendly .. jealous nisa ..  semua orang suke tegur dia daripada secondary 2 sampailah secondary 5 ..  cikgu-2 pun suka dia .. :3 dia ni pun jenis gila-2 tapi takde orang tahu selain nisa .. hahaha . nisa special ! satu lagi pasal dia ! dia ni caring gile ! time kite orang maen bola sepak , kaki nisa kena sepak ngan Mario (kawan nisa) .. memang sakit sangat kaki nisa .. lepas tuh nisa pun bagitahu cikgu yang nisa nak duduk sebab kaki sakit . bile dah duduk ,  nisa pun tengok la kaki .. nisa rupe-2 nye Mario sepak kaki nisa sampai lebam .. ohh , memang hebat lah Mario ni .. -_- pastu dia gi kat nisa dia tanye nisa okay tak , boleh jalan tak , itu and ini .. macam-2 lah dia tanye .. boleh jadi doctor sampingan untuk nisa .. hahaha .. :P

Beth ni suke belajar . bile ade free time je , dia ajak nisa belajar . nisa pun okay - dokey ikot lah dia belajar .. dia pernah cerita kat nisa pasal sekolah dia dekat korea . dia kate " kite orang kat sane tak de mase nak main - main .. kite orang kena belajar je .. rehat 5 minit lepas2 sambung balik belajar .. lepas tu kena stay up sebab nak siap kan homework + belajar .." bile dengar dia cakap camtu barulah nisa tahu betape letih nye dorang . rehat 5 minit je pastu belajar . wow , daebak lah Beth ni @_@ kalau nisa , gerenti takleh buat cam2 .. 


kite continue pulak pasal minat dia .. dia ni suke anime ._. dia kate dia tak minat sangat kpop tapi dia minat anime .. huhuhu .. anime pun anime jelah asalkan kite kawan .. jyeah ! tapi dia kenal beberape group jelah . yang pastinye dia tak kenal Infinite ! sobs sobs .. macam mane lah dia boleh tak kenal Infinite . Infinite kan popular + handsome + awesome + adorable ! wooo ~ T^T okay . ketepikan cerite tuh .. dia cume kenal Boyfriend , Girls Genaration and Super Junior je .. kot .. hahaha :P plus dia kenal HyunBin !  dia boleh dikatakan kawan rapat nisa time nih .. rase happy sekejap sebab nisa kawan ngan orang korea .. hohoho .. okaylah .. THE END .. -clap clap- Assamualaikum and Annyeong ~ :D

Labels: ,