Segmen : Jom Kenali KPOP Bloggers
Wednesday, July 11, 2012 | 4:53 PM | 13 comment

Click SINI atau SINI untuk join 


Assalamualaikum and annyeonghaseyo ~ time nisa tengah blogwalking tadi , nisa banyak kali jumpe entry ni . so nisa ambil keputusan nak join sekali . ohyeah .. btw , kpop fans kat blog ni berpakat nak pasang lagu same eh ? kebanyakkan blog nisa bukak dorang pasang lagu T-ARA - Day By Day and Bigbang - Monster .. 
so , let's answer le question ! :D

The Rules

 Warganegara Malaysia
 Mempunyai BLOG dan akaun FACEBOOK.
 Follow blog Atin & Atiqah. *untuk mengetahui perkembangan segmen ni.
 Like SINI

Cara-Cara Menyertai Segmen
  
 Buat entry bertajuk "Segmen: Jom Kenali KPOP Bloggers".
 Letak banner segmen di atas dan linkkan ke entry ni.
 Jawab semua soalan yang diberikan.
 Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni *di CBOX atau tempat lain tidak akan dilayan.
 Tinggalkan link entry anda di blog Atiqah, jika anda join segmen ini dari blog dia. Manakala tinggalkan link entry anda di blog Atin jika anda join segmen ini dari blog dia.
 Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu.
 Tarikh tutup: Sebelum bulan Ramadhan


Questions

 Group KPOP pertama yang korang minat?
♥ Group pertama yang nisa minat ? B2uty and the Beast ! dulu nisa sorang b2uty yang setia dengan Prince Dongwoon .. bile Infinite muncul , nisa tinggalkan Prince Dongwoon and the beast ..  hahaha .. :P Tak sabar nak tunggu comeback dorang ! >3<

 Lagu KPOP kegemaran korang . State 2 reasons kenapa korang suka lagu tu
♥ Block B - Close My Eyes
♥ nisa suke lagu ni sebab lyrics dia ade kene - mengene ngan nisa . well , bukan semua lyrics . ade certain lyrics jeh .
♥ second reason ,  bile dengar lagu tu nisa jadi emotional sangat . kekadang sedih , kekadang happy , kekadang takde mood .. -.- tak tahu nape ..

♥ Teen Top - Baby You ! Oh baby you ~ listen to this song ~ I sing this song for you ~
♥ nisa suke lagu tu sebab lyrics nye sangat lah sangat nye sweet + cute + adorable sangat .. "killing-girls song"    bak kate pepatah angel(s) .. nisa sokong dorang sebab lagu tu memang killing pun ! *3*
sebab kedua nisa suke lagi tu ? dalam lagu tu L.Joe ade kate " Muahh " *fangirling*

 Siapakah ultimate bias korang. Seorang sahaja. Tak boleh lebih
Ultimate bias nisa ?soalan paling nisa suke bile orang tanye .. Only Him ~ semestinye Kim Myungsoo a.k.a L !  even though nisa minat group lain , nisa still tak boleh ubah ranking dia ! >.<

Group KPOP mana yang menjadi top3 pilihan korang sekarang?
♥ Infinite 
♥ Teen Top
♥ .B1A4 

 K-DRAMA & Variety show kegemaran korang?
♥ Drama : Shut Up ! Flower BoyBand ! Secret Garden , My Girlfriend Is A Gumiho , Boys Over Flower ,   Playful Kiss , Big , Dream High .

♥ Variety Show : Infinite Sesame Player , Infinite Ranking , Teen Top Secret Island , B1A4 Sesame Player , We Got Married , Oh My School .

 Blog fanfiction manakah yang menjadi kegemaran korang? State 2 reasons
♥ Unnie Nana Johari 
.fanfic dia sangat best + awesome !
♥ bila bace fanfic dia , nisa rase real  .. :D


 Adakah bias korang antara yang paling smart & sexy ? tunjukkan gambar tersebut 
♥ Bias nisa semuanye smart + sexy . tak caye , tengok lah picture .. :D


picture ni sangat la mengoda .. cair nisa tengok gambar ni lelame >3< dia punye mate sangat bahaye . kepada orng yang bace entry ni , jganlh tengok gambar ni lama-2 , okay ? nanti terpikat ngan dia pulak .. :P

dalam gambar ni L nampak sexy + cool + smart ! okay .. dia ni mmg suke buat eLements cair .. -.-

 L.Joe nampak damn hot dalam gambar ni ! ohmaii .. L pun suke wat style macam ni .  L + L.Joe memang awesome ! (Y) bias nisa jadi Double L .. hahaha . .

last one , dalam gambar ni dia nampak smart sangat-sangat .asdfghjkl *smashing the keyboard* sampai nisa pun tak tahu nak cakap camne . *3*

 Jika korang seorang Kpoppers, upload photo barang/koleksi kpop yang korang ada 

♥ Poster




♥ Cd ( Original )



♥ Cd ( From Taiwan)



♥ Calender + File + Badge



♥ Postcard + Photocard + Sticker 


And semestinye Epop + Klik + YG + Epop Cine . tapi nisa tak bawak buku tu ke sini so takleh tangkap gambar . 

nisa still baru lagi dalam dunia blog ni .. followers pun sikit and ade yang dah join .. so , nisa nak tag :

♥ kpop fans yang tengah bace entry ni 
♥ orang yang berminat nak join segmen ni 

Labels: ,